Thursday, July 22, 2010

risiko ada di mana-mana..kan?


 nampak sedap tak?


Kalau takut ombak, jangan pergi ke laut..
Kalau takut tsunami, jangan berumah di tepi pantai..
Kalau tak reti berenang, sila pakai jaket keselamatan..!


korang paham tak apa yg aku cuba nak sampaikan ni..


11 ikan sardin sedang bejoget:

Lya Colours said...

ni puding ke
mcm red ruby ek

¶A.K.I¶ said...

nampak sedap...
mest rasa lemak2 manis!

kk said...

PERGH SEDAP SEYH.

paham paham

Adeqq said...

BETOL!

sile berumah di tepi bandar je~ hehehe

alvin takda umah harga 8juta said...

kalau takut dilambung badai..
berumah la tepi klcc..

itu maksud yu ke aly a??

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kl takut dibaling batu, jgn berumah di tepi kuari..

mgkin itu juga mksd aly, Alvin..






sedapnye gulai tu..

aLy said...

semua maksud yg korg bg tu dianggap btul~

=D

btw, tu name dia cream caramel
ada dijual di food court plaza alam sentral

AJ Nismihan said...

kalau takut diabetes dan kencing manis menjadi makin menjadi-jadi, maka elakkan lah cream caramel yang di atas ini.
ya elakkan.
tapi kalau dah tak boleh elakkan, bedal jer.
rezeki ada pun hari ni jer.
esok lusa dah rosak. dah basi.
basi itu rugi.
rugi pada pembaziran.
dan pembaziran itu kawan kepada syaitan.
tapi; kalau terang-terang kita tolak sebab itu bukan yang 'toibah' untuk kita, bagaimana pulak bunyinya?
oh, bukan pembaziran lagi kah?


p/s: bagi orang lain jer. kan manis itu lebih manis kalau kita berkongsi. berkongsi dengan etika berkongsi yang benar. Boleh macam tuh?

aLy said...

AJ, suke komen kamu..
sgt mendalam maksudnya..
lebih terperinci..
^_^"

AJ Nismihan said...

atau aku jer yang bengong pikir benda susah-susah, tapi hakikatnya ia cukup mudah?

aku pernah terkena dulu.
dalam pereksa.
soalan mudah sangat; straight forward. aku ingat ada trick, jadi aku pusing-pusing dan jawab lain sikit.
lecturer cakap "soalan straight forward macam nih pun boleh salah?"
aiseh...

aLy said...

err AJ,
komen kamu yg fes td dah molek da..
usah ribut-ribut~
;p